Yarım asırlık Tissot saat yuvasına döndü

ESKİŞEHİRLİ İnşaat Yüksek Mühendisi, 72 yaşındaki Saim Eriçek, 50 yıl önce aldığı ve bugüne kadar hiç bozulmayan Tissot marka saatini üretici firmasına geri verdi. Saat İsviçre'deki Tissot Müzesi'nde sergilenecek. Weitnauer firması tarafından Türkiye'ye getirilen Tissot marka saati 50 yıl önce Sirkeci'deki Tevfik Aydın Saat'ten aldığını söyleyen Eriçek, "Saatimi 2000 yılına girerken yuvasına teslim ediyorum. Artık yaşlandım onu muhafaza edemem, kırlangıçlar gibi evine dönsün istedim." dedi. Yıllar önce sattığı saati geri alan 85 yaşındaki Tevfik Aydın ise, "Bu saat bir 50 yıl daha dayanır. Saat 50 yıl kullanılmasına rağmen hala sapasağlam." diye konuştu. Yarım asır hiç bozulmadan zamanı gösteren kurmalı Tissot marka saatin yerine Weitnauer firması Eriçek'e yeni bir Tissot hediye etti.

Yayın Adı: Hürriyet Yayın Tarihi: 10.11.1999 sayfa: 31

2 yorum:

  1. Yorum değil sadece ufak bir düzeltme gönderiyorum. Hürriyet gazetesinde yayınlanan
    yazıda Tevfik Aydın'nın adı yanlışlıkla Tevfik
    Aslan olarak yayınlanmıştı. O gazeteden yapılan alıntıda da aynı hata tabii ki devam etmiş. O tarihte babamla aramızda bu ufak hata
    üzerine konuşmuş, niye dert ediyorsun seni 85 yaşında aslan gibi görmüşler diye latife yapmıştım. Bu yazıyı tekrar görünce eski hatıraları ve rahmetli babamı andım.
    Saygılarımla
    ÖMER AYDIN

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Ömer Bey, nasıl da gözümden kaçmış, utandım doğrusu. Hemen düzeltiyorum.

    Benim de 70'lerin başında üretilmiş bir Tissot'm var. Bu haberi okuyunca acaba bu saatin 50. yaşını görecek miyim diye düşünmüştüm. Tevfik Bey'e latifeniz de güzelmiş, gülümsetiyor insanı. Saygıyla sevgiyle analım kendisini.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...