TAG HEUER - Monaco Twenty Four Calibre 36 Chronograph

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLSiM_NoLb6edh9mGKoUc7NkpuUXn4vLE1MkpXod3vAdDLdIa2ShC6RAjOIbvpZTmQwAnSjEoLOJ7FyH1sbZ8ziP9-9WCkWf2RR_k1jVMHN2rHPXccrGEJghsJSj1Gd8kg07NO-3rgOlQ9/s1600/TAG-HEUER---Monaco-Twenty-Four-Calibre-36-Chronograph-BACK.jpg
via http://watch-happening.blogspot.com



TAG HEUER saatlerinde tasarımdan kaynaklanan bir iticilik var bence. Fakat Silverstone ve Monaco modellerini hariç tutarım. Nasıl ki Rolex saatleri arasında Milgauss bütün o rüküş ve itici olan Rolex'lerden ayrılıyorsa, Monaco da Tag Heuer saatleri arasında özel bir yere sahiptir. Derler ki gerçek Rolex tutkunları Milgauss modelinden hiç hazzetmez, hatta nefret ederlermiş, aynı şeyi Tag Heuer hayranları arasında söylemek mümkündür belki, Monaco'yu sevenler diğer modellere bakmaz, diğer modelleri sevenler ise Monaco sevmez. Bunun estetik beğeni ile ilgisi var zannederim. Gördüğüm kadarıyla sanata ve bilime düşkün olanlar Monaco modeline özellikle hasta oluyorlar.

Bir örnek vereyim hemen, eskiden Milliyet gazetesinde Dış haberler müdürü olan, şimdilerde ise köşe yazarlığı yapan Kadri Gürsel mesela Monaco saatini sever ve kullanır. Karizmatik ve kendine güvenen bir insandır. İşte saatin temsil ettiği değerler de bunlar bence.

Efsane bir saat tasarımıdır Monaco. Üstelik ilk Monaco'dan bu yana her türlü gelişime ve yeniliğe açık yapısıyla hiç ölmeyecek bir saattir.

2 yorum:

  1. Size ne kadar katılıyorum bilemezsiniz. Rolex'lerde ben de Milgauss' u ayrı bir yere koyarım. Bir saatten beklentilerimiz yakın sizinle. Bu nedenle de tasarım konusunda zevklerimizin örtüştüğünü düşünüyorum. Yazılarınızı zevkle okuyorum. Devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. :)

    Çok teşekkür ederim, iyi tasarım sizin de takdir ettiğiniz gibi bir sanattır. Popüler tasarımlar her zaman satan yüzeysel formüllerin birleşimi, ötesine geçmek, tarz sahibi olmak zor, anlaşılması ise daha zor.

    Bu arada yeni yazılar yolda. Beğeneceğinizi umuyorum.

    Bâki selâm.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...